Portfolio


Henrietta Oksala

YHTEYSTIEDOT

henrietta.oksala@gmail.com
+358 50 349 4220


Olen Henrietta, pitkän työuran hoitoalan eri sektoreilla tehnyt entinen sairaanhoitaja. Suuntasin viime syksynä kohti terveysviestintää ja pääsin työkokeiluun Sairaanhoitajat ry:lle. Sain olla kattavasti osallisena markkinoinnin, sisällöntuotannon sekä viestinnän tehtävissä aina markkinointisisältöjen luomisesta viestintä- ja somestrategian tekoon saakka. Toimin paljon itsenäisesti, mutta myös osana tiimiä, ja sain erinomaista palautetta suoriutumisestani. Omiksi vahvuuksiksi kuvattiiin etenkin tekstin tuottoa ja sosiaalista mediaa.

Lääketieteen lisäksi olen aina syttynyt suuresti kirjoittamisesta, asioihin paneutumisesta sekä tutkitun tiedon välittämisestä selkokielellä. Tästä esimerkkinä #faktaakoronasta-yhteistyö, josta kerron lisää CV:n puolella.

Entinen ammattini opetti hyvän viestinnän tärkeydestä niin suullisesti kuin kirjallisestikin, edellä mainituilla voidaan kirjaimellisesti pelastaa ihmishenkiä. Viestintä on monipuolista vaikuttamista, ennaltaehkäisyä ja tärkeä osa yrityksen tai organisaation liiketoimintaa.

Ammatinvaihtoon liittyen olen käynyt avoimen yliopiston yksittäiset kurssit liittyen viestinnän johtamiseen, markkinointiin ja yrittäjyyteen sekä suorittanut Rastor-instituutin vuoden mittaiset copywriting-opinnot.

Kirjoittaminen on aina ollut minulle luontainen tapa ilmaista itseäni sekä luovemman kirjoittamisen (esim. runot) että asiapohjaisen tekstin saralla.

Olen tehnyt terveys- ja hyvinvointiaiheisia tekstitöitä (pro bono) yhteistyössä Mainostoimisto Henrietta mediat oy:n, Visiomirin ja Lapinlahden lähteen kanssa kehittääkseni viestintä-, copywriting- ja kirjoitustaitojani.

Kirjoittamisen ja terveystietouden yhdistämistä kokeilin kirjoittaessani Elämän virtaa -nimistä terveys- ja hyvinvointiaiheista blogia 2020-2021. Tuohon aikaan toimin somevaikuttajana keskittyen paljolti tähän teemaan, mutta sittemmin olen halunnut somessa keskittyä harrasteisiini mm. meikki-, valokuvaus- ja kuvataiteen saralla, vaikka tärkeistä aiheista puhuminen kulkee yhä mukanani.

Itseopiskellen olen pyrkinyt parantamaan kielioppiosaamistani.

Olen suorittanut YOAST:in SEO basics -verkkokurssin sekä tehnyt hakukoneoptimointia pro bono -töihin liittyen.